Zeilvakantie in de Caribbean

Een of twee weken meezeilen langs de eilanden in het Caribisch gebied

Droomreis een 2 weekse zeilvakantie vanaf Carriacou

Dit is pas echt genieten!!

Het programma hieronder is niet in steen uitgehakt en er is dan ook voldoende mogelijkheid om jullie eigen wensen in het vaarschema te verwerken.

 Route voorbeeld:

 14 Dagen/13 nachten route: Carriacou - Sandy Island - Union Island - Petit St. Vincent en Petit Martinique - Mayreau - Tobago Cays - Canouan – Bequia –St Vincent (dagtocht met veerpont) - Union Island - Carriacou

 

 

Het avontuur gaat beginnen
 
 

 Om 9 uur in de morgen vertrekken jullie met de fast ferry vanuit Grenada en varen jullie langs de schitterende kust van dit eiland. Halverwege vaart de ferry langs Isle de Ronde waar ook de nog steeds actieve onderwater vulkaan Kick 'em Jenny gelegen is.

 

 

 

 Na aankomst met de ferry op Carriacou neemt onze vaste taxi driver Keith Thomas, die van jullie aankomst op de hoogte is, jullie mee naar Tyrell bay waar de Horta voor anker ligt.  

 

 Na verkenning van de boot en na de lunch maakt Lizzy met jullie een kleine eilandtour. We gaan met lokale kleine busjes naar Hillsborough, de hoofdstad van Carriacou, en vandaaruit naar "Windward" waar nog altijd geheel traditioneel houten schepen op het strand gebouwd worden. Onderweg genieten we van schitterende vergezichten. Mocht de dorst onderweg toeslaan dan zijn jullie op het goede eiland, Carriacou heeft 1 benzine station en over 100 rumbars. In de avond kunnen we rustig aan dek zitten of speelt Harm taxi driver om jullie naar een van de kroegjes op de kant te brengen.

Dag 2

 

 

 

 

Na het onbijt en jullie eerste nacht aan boord van de Horta varen we naar het eerste bounty eiland, Sandy Island voor de kust van Carriacou. We gaan lekker zwemmen en snorkelen in het kristal heldere water en we genieten van het hagel witte strand en de palmbomen. Met een beetje geluk hebben we een geweldige zonsondergang en zien we de z.g. Green Flash

 

 

 

 

 

Dag 3

 

 Deze morgen varen we in een uurtje  van Sandy Island naar Union Island. Als we geankerd zijn neemt Harm jullie mee om het eiland te verkennen, een bezoek aan Jack Sparrows beach bar is mogelijk en hebben jullie ruim de tijd om het eiland te verkennen. Later kunnen jullie nog een duik nemen en genieten van de beker koralen die hier onder water groeien.

Dag 4

Na de derde  nacht aan boord gaat het anker omhoog en varen we naar Petit St. Vincent, een prive eiland waar men voor US$ 1500,= een nachtje mag slapen, het heeft een geweldig mooi strand en een luxe beach bar met redelijke prijzen. Tegenover het eiland ligt Petit Martinique, het smokkelaarsnest in de regio.

 

 

 


 

 

 

 

 

 

Dag 5

 

Na het ontbijt varen we naar het kleine eiland Mayreau, met z’n 200 inwoners en 1 weg. Hier kunnen jullie dus echt niet verdwalen.

 

De klim naar de top is echt een must, achter het pitoreske kerkje hebben jullie een geweldig uitzicht op de Tobago Cay's. Op de terugweg kunnen jullie een bezoek aan de Bob Marley bar natuurlijk niet weerstaan.

 

  

 

 Dag 6

Na het ontbijt varen we verder naar de Tobago Cays en zwemmen jullie  met de zeeschildpadden. 's Avonds hebben we een bbq aan dek onder de schitterende sterrenhemel

 

Dag 7

  De Tobago Cays, u gelooft uw ogen niet

 

 

 Deze dag van onze tour  staat geheel in het teken van snorkelen met de zeeschildpadden en samen met Harm te snorkelen op het schitterende rif. We zien mooie koralen en veel gekleurde vissen. Indien gewenst bestaat er 's avonds de mogelijkheid om super romantisch een lobster bbq te reserveren op een van de onbewoonde eilandjes.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dag 8

 

 

 

 

 


 

 

 Na het ontbijt varen we tussen de riffen van de Tobago Cays naar Canouan en ankeren daar rond lunchtijd in de grote baai, Charlestown bay genaamd. In de middag kunnen we gaan snorkelen of het eiland verkennen en  genieten van de spectaculaire uitzichten en de landschildpadden die hier overal rondlopen.

 

 

 

 

 

Een drankje op het strand terras van het Tamerind beach hotel mag natuurlijk niet gemist worden.

 

 

 Dag 9

 

 De negende  dag  varen we in een aantal uren naar het eiland Bequia (spreek uit als bekwee) en ankeren aan het eind van de middag in de grote baai. Hier vinden jullie winkeltjes, terrasjes zijn  er in overvloed en het is er gezellig druk.

Bequia is het zeilersparadijs en er is altijd wel wat te beleven.

 Dag 10

 

 

Deze dag kunnen jullie het prachtige Bequia ontdekken, op de stranden luieren of de Turtle farm bezoeken .

 

 

 

 

 

 

 

 Dag 11

 

Op de elfde dag staan we vroeg op en gaan jullie met de veerpont naar St. Vincent. Jullie hebben de hele dag de tijd om het prachtige eiland te bekijken of rond te scharrelen in het bruisende Kingstown. Hier  lunchen jullie aan wal. Laat in de middag brengt de veerpont jullie weer terug naar Bequia.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dag 12

 

Na het ontbijt verlaten we Bequia en hebben een mooie zeiltocht voor de boeg naar een ruige baai (Chatman bay) met een geweldig strand op Union Island. Dit is de mooiste zeiltocht van de week met een goede kans op een flinke vis aan de haak.

 

 

 Dag 13

 

 

 

 Deze dag blijven we op Chatman bay en kunen jullie volop snorkelen, wandelen of in een van de strandbarretjes een drankje drinken. Ook bestaat er de mogelijkheid om bij Vanessa te eten die tegen schappelijke prijzen een lokale bbq maakt.

 

 

 

 Dag 14

 

 Het is nu alweer jullie laatste dag aan boord, maar we gaan eerst nog genieten. We hebben een mooie zeiltocht naar Carriacou voor de boeg waar we rond de middag aan zullen komen. Hier is ook de "verplichte" lunch bij het Slipway restaurant. Kate, de kok, maakt de beste burgers in het Caribisch gebied, maar er staan natuurlijk ook andere gerechten op de kaart. Na de lunch brengt onze taxi driver jullie naar de ferry en dan is het avontuur definitief voorbij. En jullie kunnen terugkijken op twee schitterende weken aan boord van de Horta.

 nb. de route is niet "uitgehakt in steen" en afhankelijk van het weer en jullie wensen kan er ook anders gevaren worden.

 

 

 Neem contact met ons op

UA-17386200-1